Герега і без сесії має платити зарплату бюджетникам, але немає грошей

Заява Гереги щодо невиплати зарплат бюджетникам через зрив виїзної сесії лише політична гра. Виплати київським бюджетникам повинні проводитися і без окремих ухвал сесії

Про це Еспресо.TV повідомив народний депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Затверджено чи не затверджено сесією міськради певні зміни, але бюджетники повинні отримувати зарплати. Київрада фінансово не спроможна, бо немає грошей, тому питання прейшло в політичну гру. Чому воно питання не вирішувалося коли сесія проводилася раніше? А сьогодні це було зроблено для того щоб вона не відбулась, у них не було навіть людей там. Є спеціальна статистика, яка показує, що сьогодні не було достатньої кількості депутатів Київради для ухвали зазначеного рішення", - вважає нардеп.

Також Бондаренко наполягає на тому, що будь-яке рішення не було би виконане, бо казначейство має право затримувати і затримає раніше на 10 днів всі кошти, а зараз на місяць.

"Це була лише відмазка від фактичної неспроможності виплатити. Тепер де ці гроші бралися? За тим документом, що вони підготували 130 млн залучалося коштів, звідки? З пільговиків, афганців, чорнобильців, дітей війни з них знімали біля 80 млн, і біля 50 млн з субсидій на оплату ЖКХ, які перевищують можливості сім'ї. Тобто у дуже бідних теоретично хотіли забрати для забезпечення бюджетників, прикупити когось. Але це так тільки рух, забрати в одних і віддати іншим це б викликало соціальну напругу. Їм краще помахати язиком замість того щоб відбирати назад для киян ті гроші, який їх рідний кабмін вилучив приблизно 6-8 млрд із прибуткового податку населення", - повідомив Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, сьогодні секретар Київради Галина Герега, що працівники бюджетної сфери та КП "Київпастранс" не отримають зарплати за останні два місяці. Вона наголосила, що додаткові субвенції з держбюджету сумою понад 200 млн грн не буде використано до кінця року, оскільки для цього не було внесено відповідні зміни до міського бюджету через зрив сьогоднішньої виїздної сесії.