Ходорковський хоче відновити старі зв'язки зі Швейцарією

Екс-голова ЮКОСу Михайло Ходорковський подав запит до МЗС Швейцарії про отримання тримісячної візи

Про це повідомив речник МЗС Швейцарії Штефан фон Белоу, передає агенство Associated Press.

"Запит розглянуть протягом найближчих днів, але це може зайняти трохи більше часу через свята", - сказав  представник МЗС.

В той же час представник Ходорковского Крістіан Ханн повідомив, що запит на візу не означає, що екс-глава ЮКОСа збирається оселитися у Швейцарії.

"Він хоче поїхати до Швейцарії на початку наступного року, щоб побачити місце, де його сини ходять до школи. Але рішення про постійне місце проживання поки немає", - сказав Ханн.

Агентство відзначає, що віза дозволить Ходорковскому подорожувати по 26-ти країнах Шенгенської зони, до якої входять Швейцарія і значна частина Європейського союзу.

Швейцарія була для Ходорковського не лише місцем зберігання фінансових активів. У 2009-2011 роках його дочка Анастасія навчалася в приватній школі-інтернаті «Lyceum Alpinum» в місті Цуоз.

Нагадаємо, минулого тижня президент РФ Володимир Путін підписав указ про помилування Михайла Ходорковського. В інтерв'ю, яке Ходорковський дав в Берліні одразу ж після звільнення, він зазначив, що не виключає можливість переїзду до Швейцарії.