У Кременчуці мітингувальники виламали двері міськради

Учасники акції протесту у Кременчуці атакували міськвиконком, щоб потрапити на сесію і поспілкуватися з мером

Близько 30 осіб пікетували будівлю міського виконкому до початку сесії міськради. Вони хотіли почути мера, вимагали , щоб він до них вийшов, але міський голова не з'явився, і мітингувальники вирішили самі потрапити на сесію, повідомляє «Кременчуцький телеграф».

До них вийшов секретар міської ради Василь Івко і запропонував трьом мітингувальникам зайти до сесійної зали. Пікетувальники вимагали пояснити, на якій підставі обмежується кількість осіб, адже за законом місцевого самоврядування, громадськість має право бути присутньою на сесії - немає ніяких обмежень у кількості людей. 

Мітингувальники намагалися прорватися на сесію у повному складі, але їх не пустила міліція. Напір пікетників був настільки сильний, що двері на другому поверсі не витримали і зламалися. 

Сесія почалася з запізненням - депутати через пікет також не могли пройти до сесійної зали. У підсумку з мітингувальників на засідання на початку потрапили тільки троє, а пізніше - до десяти чоловік. 

Мер пообіцяв вийти до учасників протестів після сесії. Серед вимог пікетувальників - ухвалити звернення міської ради на підтримку євроінтеграції, почути звіт мера про виконану роботу перед народом, виключити з порядку денного питання про програму боротьби з тероризмом.