Японський прем'єр бойкотуватиме відкриття Олімпіади в Сочі

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе не відвідає 7 лютого відкриття Олімпійських ігор-2014, бо саме в цей час буде зайнятий на сесії національного парламенту

Проте глава уряду має намір відвідати Ігри до їх закриття 23 лютого, повідомляє “ИТАР-ТАСС”, зсилаючись на японську пресу.

Та у Міністерстві закордонних справ Японії цю інформацію ані підтвердили, ані спростували, заявивши, що з візитом прем'єр-міністра до Росії поки нічого не вирішено.

Ще однією причиною, чому Сіндзо Абе може проігнорувати відкриття Олімпіади, є те, що 7 лютого в Японії буде відзначатися щорічний "День північних територій" (так називають південну частину Курильських островів).  Зазвичай прем'єр-міністр виступає з промовою на зборах, які проводяться з цього приводу в Токіо, за участю міністрів та депутатів.

Нагадаємо, що відвідати відкриття Ігор-2014 уже відмовилися президенти  США Барак Обама, Німеччини Йоахім Гаук, Франції Франсуа Олланд, Польщі Броніслав Коморовський, прем'єр Британії Девід Камерон, а канцлер Німеччини Ангела Меркель ще остаточно не вирішила, чи відвідає Сочі.