В ЦВК немає сумнівів щодо перемоги Круглова на виборах

Центральна виборча комісія відмовилася провести повторний підрахунок голосів на окрузі №132 у Миколаївській області на вимогу кандидата в депутати від "Батьківщини" Аркадія Корнацького

Відповідне рішення, за яке проголосували 14 членів комісії, було озвучене на засіданні ЦВК в середу, повідомляє "День".

Як повідомила член ЦВК Тамара Астахова, у своїй скарзі Корнацький вказував на порушення в день голосування, про які були складені акти, однак, за її словами, ці акти оформлені неналежним чином. Також він посилався на дані екзит-полу, які були оприлюднені на сайті інтернет-видань. За словами Астахової, дані екзит-полу "не мають доказової сили".

Також Корнацький вимагав зобов'язати окружну комісію перерахувати голоси на всіх виборчих дільницях, вказуючи на низку випадків порушення цілісності та неналежної упаковки виборчої документації. Проте ЦВК не знайшла для цього підстав.

Астахова також підкреслила, що закон не передбачає можливість скасування результатів повторних виборів народного депутата в межах одномандатного округу.

Нагадаємо, ЦВК у середу визнала обраним депутатом Ради по одномандатному окрузі №132 Миколу Круглова.

Раніше Черкаський окружний адмінсуд не визнав недійсними результати голосування під час повторних виборів 15 грудня в мажоритарному виборчому окрузі №194 в Черкасах, де перемогу здобув Михайло Поплавський.