Василь Ломаченко став найперспективнішим боксером року

Дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко переміг у номінації “Перспектива року 2013” за версією Yahoo Sport

Фахівці віддали перевагу саме українцю, продемонстровані якості якого відповідають цілій низці критеріїв, повідомляє Yahoo Sport.

Щоб вважатися перспективою року Yahoo Sports, боксер повинен перший професійний бій провести 1 січня 2012 або пізніше. Спортсмен не повинен претендувати або здобувати в бою титул чемпіона світу, мати в послужному списку 15 або менше боїв і бути 1988 року народження або пізніше.

Крім того, обирають того, хто має потенціал для досягнення найбільшого успіху в якості професіонала. Це передбачає, що в перспективі він виграє титул чемпіона світу.

Як зазначається у повідомленні, у дебютному поєдинку на профі рингу в жовтні 2013-го проти мексиканця Хосе Раміреса Ломаченко продемонстрував підстави, чому багато хто вважає, що він стане чемпіоном світу в наступному бою. Українець наносив удари одночасно красиво, бив виключно сильно, був спокійний в рингу, показав хороший захист, не забував пересуватися.

На думку Yahoo Sport, Ломаченко претендує на те, щоб стати найбільшою зіркою серед еліти.

Як уже повідомлялося, 1 березня 2014-го Ломаченко боксуватиме з мексиканцем Орландо Салідо за чемпіонський пояс за версією WBO.