«Батьківщина»: Богатирьова приховує реальні травми Чорновол

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова особисто тисне на лікарів, щоб ті приховували реальний ступінь тяжкості нанесених Тетяні Чорновол травм

Про це йдеться в заяві прес-служби партії «Батьківщина».

«У цей момент Раїса Богатирьова вже вдруге приїхала до клініки і здійснює тиск. Усе це робиться, щоб кваліфікувати завдані тілесні пошкодження як «середньої тяжкості» і таким чином виставити звіряче побиття як дрібний конфлікт, виконавці якого понесуть мінімальне покарання або уникнуть його зовсім», - заявили в партії.

«Ми обурені такою поведінкою влади. Хочемо нагадати, як за кинуті в бік народної депутатки сніжки влада жваво порушила справу за статтею «замах на вбивство».  У випадку ж із Тетяною, коли весь світ облетіли страшні фото її обличчя, Янукович і його оточення цинічно намагаються переконати когось, що це  - звичайне хуліганство, а Захарченко і Богатирьова підтасовують факти під таку кваліфікацію», - підкреслено в заяві.

У зв’язку з цим у партії «Батьківщина» вимагають від Богатирьової припинити тиск на лікарів, а від слідства - перекваліфікувати порушену справу з «хуліганки» на «замах на вбивство громадського діяча».

Нагадаємо, Тетяну Чорновол побили в ніч на 25 грудня, зараз вона в лікарні зі зламаним носом, травмами черепа та струсом мозку. Одразу після події правоохоронці та деякі провладні політики наполягали на версії, що побиття журналістки – це провокація опозиції, щоб підставити владу. 

Вчора МВС повідомили, що встановили особи нападників. Двох з них, в тому числі і власника авто Олександра Храмцова затримали. За інформацією ЗМІ і соцмереж, Храмцов відомий столичний мажор. Ще один підозрюваний 29-річний Сергій Котенко у розшуку.