Один з затриманих за побиття Чорновол каже, що має алібі

Затриманий за звинуваченням у побитті Тетяни Чорновол Андрій Насіковський не визнає своєї вини і звертається до свого друга Сергія Котенко, якого оголошено у розшук, добровільно прийти в міліцію

За словами Андрія Насіковського, він проходить по справі як свідок, але побоюється, що «справу намагаються повісити на нього і на Олександра Храмцова, на якого зареєстрована машина Porsche Cayenne», повідомляє «Українська правда».

«Котенка не знайшли і зараз намагаються справу повісити на нас», - сказав він.

Насіковський стверджує, що вночі, коли було скоєно злочин був дома. «У мене є алібі, я не знаю, що я тут роблю. Мене намагаються зробити крайнім», - сказав він.

Його матір Олена Насіковська повідомила, що Андрія затримали ввечері у середу.

"Його (Насіковського) забрали приблизно о 18 – 18:20 у середу. Спочатку забрали в Броварське РВВС, а потім перевезли у Бориспільське РВВС. З того часу, вже скоро буде доба, як він тут", - розповіла матір.

За словами матері Насіковського, підозрюваний Котенко, якого розшукує міліція, в ніч з вівторка на середу попросився переночувати у Насіковського. «Вся біда його в тому, що Андрій відкрив двері тій людині, що була в Porsche Cayenne», - сказала вона.

Насіковський розповів, що Котенко подзвонив йому і попросився переночувати. «Він ночував у мене вдома. Я живу в центрі Броварів. Він був у мене з першої години ночі і до 10 ранку. Потім я викликав йому таксі, і він поїхав на автовокзал. Він не говорив, куди збирався їхати», - сказав Насіковський.

За його словами, Котенко йому нічого не пояснював і на спроби дізнатися, що сталося, не відповідав. «Він був дивний, не в собі, розгублений. Він ніколи не вживає алкоголь. Жодних слідів крові не було, руки були цілі. Він був спокійний, але засмучений. Я питав як його справи, з його дівчиною. Він потім попросив у мене зубну щітку, пішов покурив і ліг спати», - додав Насіковський.

«Мишину Porsche Cayenne він купив півроку тому за 24 тисячі. 17 він віддав одразу, але ще 7 мав віддати. Тому машина не була оформлена на нього а зареєстрована на Храмцова», - сказав Насіковський.

Також уже з відділку Насіковський написав звернення до Котенка на сторінці у «Фейсбуці», у якому просив його прийти у міліцію і все розповісти:  «Сергій Котенко, ми: твої друзі, близькі, рідні і сім'я - ті з ким ти всі ці роки жив, дружив, спілкувався просимо тебе вийти на зв'язок. Твоя відсутність погіршує і нагнітає твоє становище. І наше! Ми сподіваємося, що ти виявиш розсудливість і виявиш здоровий глузд. Політики звинувачують тебе в замовному побитті активістки майдану, твою відсутність дає спекулювати на цій темі. Тобі необхідно прийти в міліцію і розповісти як все було або зв'язатися з нами!»