У Черкасах журналісти нагородили Захарченка "орденом ганьби"

У Черкасах кілька десятків журналістів пікетували обласне управління МВС України через побиття Тетяни Чорновол

Черкаські журналісти ініцювали акцію протесту через факт побиття їхньої колеги і землячки Тетяни Чорновол, передає Радіо Свобода.

«Своєю акцією ми вирішили висловити протест проти міністра Захарченка. Ми вимагаємо відправити його у відставку та розслідувати й покарати тих, з чиєї вини відбулися такі дії. За останні кілька місяців постраждало більше п’ятдесяти журналістів», – розповіла голова черкаського осередку Незалежної медіа-профспілки Юлія Фомічова.

Черкаські журналісти тримали у руках плакати з гаслами «Нас б’ють – захистіть нас!», «Кривавого міністра – геть!», а також світлини побитої журналістки Тетяни Чорновол і тих представників ЗМІ, які під час Євромайдану постраждали від дій «беркутівців». Усім цим мітингувальники прикрасили вхід та ялинку біля управління МВС.

До учасників акції вийшов перший заступник начальника управління Олег Керевич. Проте відповідей на питання журналістів він не дав, пропонуючи їм звернутися до сайту відомства, де є "офіційна інформація". 

Насамкінець черкаські медійники написали колективного листа до начальника обласного управління МВС з вимогою найближчим часом провести прес-конференцію. До листа вони додали символічний «орден ганьби» для міністра Захарченка, на якому зображені побиті журналісти.

Нагадаємо, вчора журналісти в різних містах України вийшли на вулицю на підтримку Тетяни Чорновол.