Вілкул пояснив, що Янукович не розбирається в газових знижках для населення

У наступному році ціни на газ будуть знижуватися для підприємств бюджетної сфери та промисловості, а не для населення

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на брифінгу, коментуючи відповідну заяву президента України на засіданні Ради регіонів, передає УНІАН.

Вілкул зазначив, що буде поступове зниження ціни на газ для підприємств бюджетної сфери, де раніше були тарифи "з великою ціною". І зараз регулятор (НКРЕ) буде виробляти відповідні перерахунки на тепло і гарячу воду.

"Відповідно, залишиться додатковий ресурс в регіонах - в селі, в місті, області, який теж можна буде використовувати для програм соціально-економічного розвитку", - зазначив Вілкул.

Він ще раз уточнив, що мова не йде про зниження ціни для населення. "У нас на сьогоднішній день ціна для теплокомуненерго - те, що йде на опалення населення - йде з розрахунку 1,309 тисяч гривень та дотується державою", - пояснив віце-прем'єр.

Як повідомляло ЕспресоTV, президент вимагає від уряду найближчим часом прийняти рішення щодо послідовного зниження ціни на газ для споживачів. "Я просив би, Миколо Яновичу, цими днями прийняти відповідні рішення разом із Національною комісією з енергетики щодо послідовного скорочення ціни на газ для наших споживачів. Щоб наші виробники, наші споживачі з першого січня це відчули", - сказав Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів.