Янукович вимагає від Азарова, щоб радість від знижки на газ відчули всі

Президент вимагає від уряду найближчим часом прийняти рішення щодо послідовного зниження ціни на газ для споживачів

"Я просив би, Миколо Яновичу, цими днями прийняти відповідні рішення разом із Національною комісією з енергетики щодо послідовного скорочення ціни на газ для наших споживачів. Щоб наші виробники, наші споживачі з першого січня це відчули", - сказав Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів, повідомляє прес-служба глави держави. 

"Я добре розумію, що у сховищах знаходиться газ по старим цінам. Його не можна тримати там, його треба поступово використовувати, змішувати вже з новою ціною. Але ця робота повинна бути завершена, і відповідні розрахунки і прозорість цього питання повинні бути забезпечені", - додав Янукович.

Як повідомляло ЕспресоTV, Азаров учора заявив, що ціна на газ для промислових підприємств України у 2014 році буде знижуватися щоквартально і до кінця року складе близько $268,5 за тисячу кубометрів.

Ще раніше Нацкомпослуг пояснив, що не бачить підстав для перегляду тарифів на послуги з теплопостачання для населення через зниження вартості російського газу для України. "Під час розрахунку тарифів на теплову енергію, яка виробляється для потреб населення, використовується вартість природного газу українського видобутку - разом з ПДВ це 163 дол./тис.куб.м. Як бачите, нова вартість російського газу в 268,5 дол./тис. куб.м перевищує ту, яка використовується зараз. Тому в комісії зараз відсутні підстави для перегляду тарифів на теплову енергію для населення", - сказав голова комісії Саратов.