До вмерзлого в кригу російського корабля пробився китайський криголам

Китайський криголам Snow Dragon наблизився до науково-дослідного судна "Академік Шокальский ", що застряг серед льодів Антарктики

Поява криголама дозволить найближчим часом почати операцію порятунку з льодового полону російського судна, повідомляє Associated Press.

Раніше повідомлялося, що команда судна "Академік Шокальский" змогла заробити проломи в зовнішній обшивці, які утворилася, коли лайнер затерли важкі льоди. Тріщина не становила небезпеки для знаходяться на борту людей. Інших пошкоджень судна при огляді виявлено не було.

У Службі безпеки судноплавства Австралії раніше повідомили, що звільнення "Академіка " з льодового полону очікується " через два- три дні " . При цьому воно може відбутися і раніше, якщо цьому посприяє зміна напрямку вітру, завдяки якій в льодах відкриється прохід.

Нагадаємо, російське круїзне судно "Академік Шокальский" застрягло в льодах приблизно в 1,5 тис. кілометрів на південь від Австралії. На борту судна знаходяться 52 пасажири, серед яких члени австралійської антарктичної експедиції і туристи, і 22 члени екіпажу. На порятунок судна було направлено три криголама.