Творці мультика "Маша и Медведь" подадуть 300 позовів на українських підприємців

Наступного року в Україні планується подати близько 300 нових позовів від російських мульплікаторів, творців "Маша и Медведь" на українських підприємців

Російське ТОВ "Маша і Ведмідь", яка створила однойменний мультиплікаційний серіал на московській анімаційній студії «Анімаккорд», цього року зафіксувало на території України більше 150 порушень прав на використання образів її пров сонажей: Маші, Ведмедя, Зайця і Білки, пише газета "Капитал".

Цього року ТОВ «Маша і Ведмідь» подавало судові позови до роздрібних мереж «Фуршет» і АТБ, які використовували зображення героїв при виробництві ляльок і кукурудзяних паличок. Восени російська компанія також почала судитися з «Метро Кеш енд Керрі» і «Ашан».

"Наступного року в Україні планується подати близько 300 нових позовів, говорить . У 2013 р. у компанії було близько 50 судових розглядів у різних країнах", - розповідає юридичний представник російської компанії в Києві Сергій Товкес.

"Маша і Ведмідь" виставила претензії до дельфінарію "Немо". За словами Товкеса, зображення персонажів у рекламі дельфінарію були присутні в 2012 р. в Донецьку та Києві, цього року в столиці та Одесі.

Також компанія влаштувала судове "полювання" на гастролерів, які нелегально використовують символіку і атрибутику з мультфільму.