Шкіряк: У новому році влада планує нові провокації на Євромайдані

На початку січня влада готує нові провокації проти учасників акції протесту на Майдані Незалежності

Про це заявив Зорян Шкіряк на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Протягом 2-6-го січня путінські технологи Януковича-Азарова в Україні готують чергову ганебну провокацію на революційному Майдані", – повідомив він.

За словами громадського діяча, суть її полягатиме в тому, що так звана "громадськість" і якесь там "студентство" знову буде обурюватися створенням ВО "Майдан" та присутністю там опозиційних політиків, котрі буцімто "нічого не роблять і не делеговані громадськістю".

"Наразі, через соціальні мережі вони (провокатори - Ред.) знову почали "качати" на "аполітичність", створювати ФБ-спільноти і запрошувати охочих у "похід на сцену", нібито, щоб донести якусь там думку...", – йдеться у повідомленні. 

Шкіряк застерігає не зважати на такі провокативні заклики і не брати в подібних заходах жодної участі.

За його словами, намагання взяти сцену під контроль, щоб показати, що опозиція не здатна "стримувати народний гнів", є "проектом Банкової-Кремля". "Для цього протягом останніх тижнів, під Києвом висадилися і тренуються 200 спортсменів-бойовиків ПР", – зазначив Шкіряк.

Задача цих "спортсменів" збезпечити "обуреним громадянам" прохід до мікрофону, а потім взяти під контроль сцену, можливо, з бійкою. "Наслідком такої провокації може бути втручання спецназу", – наголошує Шкіряк. 

На його думку, мета цих дій – "розгін Майдану, дестабілізація ситуації, сіяння паніки, сумнівів і розпачу в суспільстві". "Вони вже надсилають сюди "перемовників", котрі намагаються купити лояльність охорони Майдану. Крім того, їхні "казачки" активно працюють безпосередньо на площі, серед людей", – повідомив він.

Шкіряк наголосив, що опозиція поінформована про можливі провокації, тому втілити їх не вдасться. "Відразу зазначу: смішно, нічого у них не вийде!!! Вср...ся!!! По-перше, все знаємо і отримуємо оперативну інфу від деяких з "організаторів" (самих спортсменів), а також з надійних джерел в керівництві МВС. Друге, купити нікого не вдасться, провокатори вчасно викриваються оперативними службами охорони Майдану. Треба бути повними ідіотами, щоб спробувати це вчинити. Якщо полізуть - отримають гідну відсіч, будуть затримані громадською охороною і передані в руки правоохоронців (як завжди). Ми здатні забеспечити порядок, охорону і захист Майдану!" – запевник Шкіряк.