В Аргентини цього року була найкраща валюта

Валютою року-2013 агенція Bloomberg визнала аргентинський песо, який з урахуванням різниці у відсоткових ставках виріс за ці 12 місяців щодо американського долара майже на 20%

У трійці лідерів опинились ізраїльський шекель та китайський юань, які подорожчали, відповідно, на 8% і 7%, повідомляє УНІАН.

В рамках дослідження аналізувались вигідність інвестицій у 32 основні валюти світу з урахуванням різних відсоткових ставок, що діють в цих країнах.

До п'ятірки кращих валют також увійшли грошові одиниці наших суідів - угорський форінт (за різ він зміцнів більш як на 5%) та польський злотий (на 4,7%). Також серед кращих опинились євро, датська крона, південно-корейський вон, мексиканський песо і швейцарський франк - вони подорожчали на 2,2-3,9%.

Найгіршими валютами для інвестицій у 2013 році стали японька ієна та південно-африканський ранд. Вони втратили більш як по 16%. Поруч з ними індонезійська рупія, яка подешевшала до долара на 15%. Серед аутсайдерів також опинились австралійський долара, турецька ліра, норвезька крона, бразильський реал, канадський долар, чеська крона і колумбійське песо, які втратили від 5% до 12%.