Протоієрей Кураєв: В РПЦ є впливове гомосексуальне лобі

Протодиякон Андрій Кураєв вважає, що його звільнили з Московської духовної академії через записи щодо гомосексуального скандалу в Казанській духовній семінарії

Про це священник написав у своєму блозі на Livejournal

«Моє звільнення відбулося саме в рамках голубого скандалу, причому він був прямо згаданий. Мовляв, за винесення сміття з дому», - заявив протодиякон. 

За словами Кураєва, в Казанської семінарії провів перевірку протоієрей Максим Козлов, який у приватній бесіді і на засіданні вченої ради Козлов підтвердив провину проректора семінарії ігумена Кирила Ілюхіна. Крім того, зауважив протодиякон, у своєму блозі він писав про скандал в Казані з посиланням на пресу, і зовсім не він «зробив казанську інспекцію надбанням гласності». Саме в доповіді протоієрея Козлова і було поставлено питання про звільнення Кураєва.

«У трьохсотрічної історії Академії я не можу згадати подібного випадку: звільнення професора за рішенням Вченої ради. Звільнення без голосування при явному наявності різних позицій. Звільнення без звинувачень в єресі. Звільнення за висловлювання, зроблені не з обов'язку служби, тобто не з академічної професорської кафедри, а за записи в даному окремому щоденнику», - написав Кураєв.
 
«Ця історія тепер стане очевидним для багатьох доказом існування найвпливовішого голубого лобі в нашій Церкві (не в Московській Академії: у ній зараз чисто)», - додав Кураєв.

Нагадаємо, Андрій Кураєв, який викладав в Московській духовній академії місіологію, неодноразово озвучував думку з різних питань, що не співпадає з офіційною позицією РПЦ.