"Король и шут" припинив своє існування

Рок-гурт «Король и шут» з 1 січня 2014 виступатиме під назвою "Северный флот"

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на представника музичного колективу Миколи Свириденка.

Свириденко заявив, що з першого дня 2014 музиканти продовжують творчу діяльність, але під іншою назвою - «Северный флот». Зміна назви пов'язана зі смертю фронтмена колективу Михайла Горшенєва. Спочатку «Северный флот» - це одна з пісень, автором якої був Михайло Горшеньов.

Рішення перейменувати групу було прийняте ще влітку 2013, але до кінця року залишилися учасники дали серію пам'ятних концертів на честь померлого соліста. У рамках прощального туру з колективом виступали його колишні учасники - Андрій Князєв і Дмитро Рішко, а також Ілля Чорт з групи «Пилот» і Дарія Ставрович з «Слота».

Нагадаємо, Михайло Горшеньов у групі «Король и шут» був вокалістом, автором музики і деяких текстів. Він помер у віці 39 років 19 липня 2013 року. Музикант був знайдений мертвим у своїй квартирі. Причиною смерті стала токсична кардіоміопатія, викликана тривалим вживанням алкоголю і наркотиків.

Російська панк-група «Король и шут» проіснувала 25 років. Її засновниками стали Михайло Горшеньов, Олександр Щиголєв та Олександр Балунов. Спочатку колектив називався «Контора», але до 1990-х років змінив свою назву на «Король Шутов», а згодом на «Король и шут». Усього група записала 12 студійних альбомів, а також випустила кілька концертних платівок і збірок.