Протягом новорічних свят українці викидають на смітник більше 30 тис. тонн "Олів'є"

Під час новорічних свят українці викидають таку кількість страв, яка тотожна 30 тис. тонн салату Олів’є

"Кількість харчових відходів з кожного новорічного столу України в середньому еквівалентна 199 грн. або ж 18% від прожиткового мінімуму 2013 року", -  пише «Українська правда» з посиланням на прес-службу Українського клубу аграрного бізнесу.

У той же час, підкреслюють дослідники, щомісячні харчові відходи, наприклад, британської сім’ї значно вищі, але вони складають всього лише 6% від прожиткового мінімуму британця.

Дослідники зазначили, що у 67% міського населення України (незалежно від віку та статі) новорічний стіл прикрашає традиційний Олів’є.

"Такий обсяг втрат означає, що населення України викидає на смітник в середньому 4,8 кг. салату "Олів’є" з розрахунку на один новорічний стіл, що в сумі складає 30,1 тис. тонн Олів’є загалом по країні", - підкреслюють представники організації.

Згідно з даними дослідження, у 39% міських жителів України зазвичай псується як мінімум 5% їжі, а 15% жителів викидають понад 30% новорічних харчів.

За результатами дослідження, найбільш економними у цьому плані люди зрілого і похилого віку, найбільш марнотратні - молодь та ті, хто святкує Новий рік у великих компаніях.