«Майдан» створив ініціативні групи для 8 областей

Рада Всеукраїнського об’єднання «Майдан» затвердила склад ініціативних груп зі створення ВО «Майдан» у восьми областях

Про це сьогодні на брифінгу у Штабі нацспротиву за підсумками засідання Ради повідомив народний депутат, комендант Євромайдану Андрій Парубій, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Зараз в областях дуже інтенсивно формуються ініціативні групи зі створення об’єднання «Майдан». Сталось так, що в деяких областях створено по дві-три такі групи. Ми виокремили  вісім областей, переважно Центральної і Східної України, де не виникло жодних запитань, і  окремим голосуванням затвердили їх склад», - розповів Парубій.

За його словами, Радою «Майдану» також  запропоновано і затверджено механізм створення обласних організацій, який передбачає обв’язкове  представництво «і політичних партій, і громадський організацій, представництво студентських організацій і моральних авторитетів».

«Це чотири умовні категорії, з яких формуються керівні органи Майдану», - наголосив Парубій.

Він також повідомив, що 8 січня на наступному засіданні Ради «Майдану» буде розглянута  чергова кількість областей, які вже будуть готові на затвердження складу ініціативних груп.

Нагадаємо, ВО «Майдан» було створено під час Народного віче 22 грудня. Раді «Майдану» доручено розгорнути «широку мобілізаційну роботу з організації спротиву нинішньому режимові в усіх областях України та координації протестного руху по всій території України».