Активіста харківського Євромайдану, якому зломали сторінку ВКонтакте і "шили" порнографію, вже вважають свідком

Олександра Чижова, одного з координаторів харківського Євромайдану, міліція перевіряє на причетність до розповсюдження порнографії через соцмережу "ВКонтакте"

Про це сам Чижов повідомив на сайті "Громадського руху "За європейський Харків".

"Сьогодні близько 11:30 у 100 метрах від зупинки міського транспорту "Харківський м’ясокомбінат" по просп. Гагаріна в м. Харкові мене "зустріли" 5 співробітників УБОЗ, заштовхали в затоновану машину зі звичайними номерами та відвезли до Червонозаводського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області. По дорозі один з "міліціонерів" відібрав мій мобільний телефон, без понятих та без протоколу вилучення", - написав Чижов.

За словами активіста, у райвідділку його почали звинувачувати у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу інтернет (через переписку на сайті соцмережі "ВКонтакте") – за статтею 301 ч.2 КК.

"Крім того, в мене взяли паспорт і зробили його копію. При цьому той співробітник, який забрав мій телефон, переписав з нього собі на аркуш контакти, нічого не пояснюючи. Також мені погрожували вилученням мого домашнього та робочого комп’ютерів, дзвінками на роботу, сусідам, родичам та знайомим з повідомленням про те, що я займаюся розповсюдженням порнографічних матеріалів", - додає активіст.

Оскільки Чижов, як стверджує сам, відмовився давати свідчення без адвоката, його відпустили та вручили повістку на 8 січня, зобов’язавши з’явитись у якості свідка.