Німці бояться мігрантів з Румунії та Болгарії

Від 1 січня болгарам та румунам дозволено вільно обирати місця проживання у межах ЄС

У Німеччині серед партнерів по урядовій коаліції триває дискусія щодо соціальних зловживань мігрантів у Німеччині, про це пише Німецька хвиля.

Спершу критичні висловлювання ще наприкінці минулого року пронулали від політиків з консервативного Християнсько-соціального союзу (ХСС). Вони вимагали ускладнити "втікачам від бідності" з інших країн ЄС доступ до німецької соціальної системи. В ці дні у полі зору - болгари та румуни, котрі з 1 січня 2014 року отримали право без обмежень жити та працевлаштовуватися в усіх країнах ЄС.

Баварський ХСС разом із Християнсько-демократичним союзом та Соціал-демократичною партією Німеччини входить до правлячої коаліції у Німеччині. Однак реакція союзників із СДПН на позицію ХСС не забарилась. "Той, хто сумнівається у реалізації права на вільне пересування та працевлаштування, шкодить Європі та Німеччині", - заявив міністр закордонних справ, соціал-демократ Франк-Вальтер Штайнмаєр. На його переконання, свобода пересування - невід'ємна частина європейської інтеграції.