В Росії думають, що це Greenpeace помстився росіянам затриманням траулера в Сенегалі

Федеральне агентство з рибальства вважає , що російський траулер «Олег Найдьонов» був затриманий владою Сенегалу на прохання екологічної організації Greenpeace

Про це повідомляє телеканал «Дощ» з посиланням на главу відомства Андрія Крайнього.

"За нашими даними, нацькували, скажімо так, сенегальських військових активісти відомої організації Greenpeace» , - сказав Крайній.

У той же час в російському відділенні екологічної організації цю заяву назвали дивною. Екологи відзначили, що зараз активісти організації борються в основному з незаконним виловом риби країнами Євросоюзу.

У Росрибальства відзначають, що владі Сенегалу вже передали ноту протесту у зв'язку із затриманням траулера. Очікується, що 7 січня російський посол в Дакарі зустрінеться з президентом Сенегалу. У відомстві сподіваються, що після цього російське судно і його екіпаж відпустять.

Траулер «Олег Найдьонов» був затриманий сенегальськими військовими 4 січня. На той момент судно перебувало в 85 кілометрах від узбережжя Гвінеї - Бісау. Після відмови капітана пройти на корабель берегової охорони військові на нього наділи  наручники і відконвоювали судно в Дакар. На думку сенегальських властей, екіпаж «Олега Найдьонова», що складається з приблизно 60 росіян і 20 громадян Гвінеї -Бісау, вів незаконний промисел риби. У свою чергу в Росриболовства стверджують , що траулер працював у водах Гвінеї- Бісау, а не Сенегалу  причому на абсолютно законних підставах.

У 2012 році організація Greenpeace звинуватила екіпаж «Олега Найдьонова» в незаконному промислі в територіальних водах Сенегалу. За словами екологів, команда траулера відключила позивні і спробувала приховати його назву. Тоді активісти написали на його борту слово «грабіж». В акції було задіяно судно екологів «Арктик Санрайз», екіпаж якого в Росії восени 2013 року звинуватили в хуліганстві через спробу забратися на нафтову платформу, але потім випустили за амністією.