Дружина розірваного псами дядьки КІм Чен Ина скоїла самогубство, - ЗМІ

Тітка північнокорейського лідера Кім Чен Ина Кім Гьон Хі покінчила з собою

Про це з посиланням на джерела в уряді 6 січня повідомляє південнокорейське видання «Чосон ільбо», пише Lenta.ru.

Підставою для таких заяв, як уточнюється, стало те, що Кім Гьон Хі довгий час не з'являлася на публіці. Джерело газети також припустило, що тітка глави КНДР могла не покінчити з життям , а померти від серцевого нападу. Неназваний представник південнокорейської розвідки розповів виданню, що відомство намагається з'ясувати, чи не поїхала Чи Кім Ген Хі на лікування за кордон.

Офіційний Пхеньян нічого не повідомляв про проблеми зі здоров'ям або смерті Кім Ген Хі .

У грудні 2013 вона не з'явилася на заходах, присвячених другій річниці смерті свого брата Кім Чен Іра. Це викликало чутки про її можливу хвороби або вимушеній відмові від участі в публічному житті Північної Кореї. Востаннє тітку Кім Чен Ина бачили у вересні на святкуванні річниці утворення КНДР.

До кінця грудня представники південнокорейської розвідки відзначали, що на становищі Кім Гьон Хі у вищих колах керівництва КНДР ніяк не позначилася страта її чоловіка. Зокрема, тітку Кім Чен Ина залучили до організації похорону одного з високопоставлених членів Трудової партії.

Чан Сон Тхека, дядю північнокорейського лідера, якого вважали другою людиною в КНДР, стратили 12 грудня за вироком військового суду. Його звинуватили в корупції і розпусному способі життя. Сам Кім Чен Ин заявив, що страта дядька дозволила згуртувати націю. За данними китайських ЗМІ, його віддали розірвати голодним собакам.

Кім Ген Хі народилася в 1946 році. Вона є сестрою Кім Чен Іра і дочкою засновника Північної Кореї Кім Ір Сена. Кім Гьон Хі носить звання генерала армії і входить до політбюро ЦК Трудової партії республіки.