Княжицький: Логіка Медведчука – це логіка есесівця

Пояснення Віктора Медведчука щодо долі українського поета Василя Стуса нагадує логіку есесівця

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав народний депутат від «Батьківщини» Микола Княжицький, коментуючи заяву Медведчука про те, що Василь Стус опинився за гратами, бо відкрито агітував проти радянської влади, за що в Кримінальному кодексі УРСР була стаття.

«Подивився звернення Медведчука про Стуса. Логіка його така: хтось сумнівається, що Стус не любив радянську владу? А тоді за це була стаття, от його й посадили. Нагадує логіку есесівців. Чому вбивали євреїв? Ну, тоді ж це було законно і євреї не спростовували, що вони євреї. Чому розстріляли українську інтелігенцію у 30-х? Бо тоді був наказ боротися з проявами націоналізму вони ж не приховували, що українці!» - написав Княжицький. 

«От, навіть, якщо так думаєш, що потрібно мати у голові, щоб відкрито про це говорити!!! І ще одне спостереження. Він так копіює Путіна у манері говорити! Просто як брат близнюк, або займається з тими ж психологами. Тільки Путін чомусь добріше і людяніше виглядає. Хоча це така КГБістська людяність», - додав депутат.

Нагадаємо, 1980 року Віктор Медведчук був призначений адвокатом Василя Стуса, хоча той і відмовлявся від його послуг. Стус в порушення процедури був позбавлений останнього слова і видалений із залу суду; вирок йому був зачитаний за його відсутності. Стус отримав 10 років позбавлення волі і п’ять років заслання. У 1985 році Стус помер у колонії в Пермській області. Вчора Стусу виповнилося б 76 років.