Росія продаватиме газ в Китай по "українській" ціні без знижки

Вартість постачань російського газу в Китай може скласти 468 доларів за тисячу куб. м. і 360-400 доларів на кордоні Росії та Китаю

Офіційно сторони затвердять ціни на газ найближчим часом, повідомляє lenta.ru.

У вересні минулого року повідомлялося, що "Газпром" і China National Petroleum Corporation (CNPC) погодили основні умови газових поставок з Росії в Китай після кількох років переговорів. Однак ціна, за якою паливо постачатиметься за Східним маршрутом китайській стороні, не уточнювалась.

Вартість поставок газу в Китай не буде прив'язана до індексу американської біржі Henry Hub. Ціна на паливо буде розраховуватися на основі азіатського кошика нафтопродуктів; можливо, на базі вартості нафти в Сінгапурі.

Меморандум про постачання палива Східним маршрутом був підписаний CNPC і російським газовим концерном в березні 2013 року. Тоді ж глава "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що домовленості сторін передбачають відправку в Китай 38 мільярдів кубометрів палива з можливістю збільшення цього обсягу до 60 мільярдів кубометрів, йдеться в повідомленні.

Як повідомляло Espreso.TV, "Газпром" і "Нафтогаз" України 17 грудня підписали доповнення  до газових контрактів, згідно з якими Україна отримуватиме газ з цього року по $268,5 за тис. кубометрів.