Інтернет-телебачення буде витісняти традиційне телебачення, - експерти

Традиційне телебачення у цьому році буде втрачати свої монопольні позиції під тиском інтернету. З телебаченям як із сервісом станеться приблизно те ж, що вже відбувається з друкованими виданнями

"Монополія телевізора як сервісу в 2014 році, швидше за все, буде зруйнована. Бо телевізор як пристрій буде використовуватись із цілком іншими цілями. Smart TV, підключення типу IPTV, технології Google Chrome Cast, продакшн на кшталт Hromadske.tv, комерціалізація каналів YouTube — так виглядає порядок денний на найближчі роки", - заявив Олександр Ольшанський, президент холдингу “Інтернет Інвест” в коментарі для порталу AIN.

За його словами, у 2014 році зростатиме і буде комерціалізуватися усе, що пов'язано з важким відеоконтентом. "Hromadske.tv — лише перша ластівка цього процесу. IPTV стане стандартом де-факто для послуги інтернет-провайдингу. Причому, потрібно враховувати, що розвиватися буде саме юнікаст (кожному споживачеві мовиться свій потік). Усе, що пов'язане з мультикастом (один потік мовиться усім споживачам), буде відходити в історію. Це потребуватиме серйозного апгрейду мереж", - вважає Ольшанський.

"Однією з галузей IT-бізнесу, яка продемонструє у 2014 році хороше зростання, стане онлайн-телебачення... Думаю, багато хто спробує зайти на цей ринок. Загалом, зростатиме увесь ринок контенту — не лише відеострімінг, але й музика, кіно", - погоджується з колегою й інший експерт, серійний інтернет-підприємець Єгор Анічкін.