Луценко закликає Майдан до наступу, щоб звалити "межигірського колоса"

Україну врятують дострокові президентські вибори в 2014 році, єдиний кандидат від опозиції і тотальна блокада влади з певного числа по всій території України

Про це лідер "Третьої української республіки" Юрій Луценко написав на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Мета наступу - відновлення Конституції 2004 року, новий закон про вибори, об'єктивний склад ЦВК і дата дострокових виборів президента у 2014 році. Повторюся: ніякої міліції не вистачить, щоб контролювати всю протяжність автострад, залізниць, всі підходи до адміністрацій і маєтків. Повалити межигірського колоса на глиняних ногах можливо. Якщо для цього буде політична воля", - наголосив політик.

За словами політика, він проти ідеї кількох кандидатів від опозиції. "Це добра ідея для демократичних виборів, але не для війни з мафією", - заявив він і додав: "Я не розумію сенсу стояння Майдану до виборів 2015. Тактика "партизанських вилазок" до владних апартаментів не здатна забезпечити кардинальних змін".

"Однак ще є можливість переломити негативні тенденції. Для цього потрібно лише зробити з ВО "Майдан" не допоміжний загін для перемоги певної партії на президентських виборах, а створити організований рух мільйонів громадян щодо найму політиків. Тому що суспільство вже не в 2004 році, коли шукали політичного месію. У 2014-му люди розглядають політиків як інструмент перезавантаження країни. І першим тестом цього повинно стати вміння політиків домовлятися між собою. Глибоко переконаний, що тільки формула єдиного кандидата на чолі єдиної команди опозиції може забезпечити перехід на наш бік частини силовиків, бюрократії і депутатів", - заявив Луценко.