Мер Лондона посварився з ВВС через серіал «Шерлок»

Мер Лондона Борис Джонсон звинуватив телеканал ВВС в упередженості через пародійну газетну публікацію в серіалі «Шерлок»

У серії, показаній 5 січня, в кадрі з'явилася вигадана газета, в якій серед інших була присутня стаття про мера Лондона, котрий запропонував план перетворення Темзи на автомобільну трасу. Ім'я градоначальника не називалася, проте в статті мер був охарактеризований як «мутна, незв'язна і самозакохана» людина, а його план щодо Темзи називався «недолугим». До основного змісту серії публікація про мера стосунку не мала.

Джонсон прокоментував епізод з газетою наступним чином: «Елементарно, Ватсон. Мій дедуктивний метод підказує, що це просто пересмикування ВВС», повідомляє The Times. У телерадіомовної корпорації звинувачення мера на свою адресу спростували, заявивши, що пародійна газета в «Шерлоку» не замислювалася як атака на Джонсона.

У 2012 році Джонсон, який представляє Консервативну партію Великобританії, вже виступав з критикою на адресу корпорації ВВС, назвавши її «статичною, єврофільською і упередженою на користь лівих».

5 січня 2014 канал ВВС показав другий епізод третього сезону «Шерлока» під назвою «Знак Трьох». Серія знята за мотивами повісті Артура Конан-Дойля «Знак Чотирьох».