Євромайдан пікетує кілька урядових будівель, а Кличко збирається до Генпрокуратури

Активісти Євромайдану пікетують Генпрокуратуру, МВС та міністерство охорони здоров’я

Як повідомляє прес-служба партії «Свобода» наразі кількість мітингувальників під Генеральною прокуратурою досягла тисячі людей. У мітингу беруть участь п’ятеро нардепів, зокрема Ігор Швайка та Олександр Бригинець.

"ГПУ ігнорує закон про амністію. Це й стало головною причиною нашого пікету. Звільнення усіх незаконно затриманих учасників протестних акцій останніх місяців є однією з головних вимог Майдану. Нам потрібно захистити виконання закону, за яким мають бути звільнені усі затримані активісти", – прокоментував акцію народний депутат України Ігор Швайка.

Як повідомляє прес-служба партії УДАР сьогодні народний депутат Віталій Кличко збирається зустрітись з генпрокурором України Віктором Пшонкою. На зустрічі він буде вимагати припинити тиск на активістів Євромайдану у Києві та регіонах.

Поки що Пшонка у відомстві не з’являвся.

Пікетують і МВС  - під їх будівлею зібралося біля сотні активістів – вони вимагають правдивого розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновол та інших активістів Євромайдану, а також оприлюднення цієї інформації.

Під міністерством охорони здоров’я також мітингують біля сотні активістів Громадського сектору Євромайдану та партії «Демократичний Альянс». Кількох представників пропустили у будівлю на переговори з керівництвом міністерства.