КМДА витратить на пам'ятник Теліги і мавританський газон 5 млн грн

В КМДА за результатами тендеру уклали угоду на спорудження пам’ятника Олені Телізі та її соратникам у «Бабиному Яру»

Зокрема КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» заплатить ТОВ «Аспел» 3,45 млн грн за пам’ятник. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», пишуть "Наші гроші".

Планується бронзовий пам’ятник вагою до 1,5 т, а також мощення площадки поряд з пам’ятником – бруківкою 268 кв м і гранітними плитами 134 кв м. Також влаштують зовнішнє освітлення, засіють партерні, мавританські і звичайні газони.

Рік тому «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт» замовила підприємцю Олександрі Рубан виготовлення моделі скульптурної композиції «Пам’ятник О. Телізі та її соратникам» вартістю 1,80 млн грн.

Пам’ятник у Бабиному Яру, згідно з відповідним указом президента «Про відзначення 100-річчя від дня народження Олени Теліги», мали встановити ще у 2006-2008 рр. Тоді Міністерство культури та туризму провело конкурс на кращий ескізний проект і в 2007 р. затвердило проект О. Рубан, В. Липовки та В. Єршова.

За даними «Вісника держзакупівель», ТОВ «Аспел» почало вигравати тендери у грудні 2013 року. Окрім останньої закупівлі, фірма також отримала підряд вартістю 27,50 млн грн. на реконструкцію будівлі під центр обробки даних «Електронна столиця».

Фірму «Аспел» заснували Ольга та Ян Клюшке. Ян Клюшке відомий як представник організації «Український союз промисловців і підприємців» в Об’єднаних Арабських Еміратах.