Морози завдали економіці США понад $5 млрд. збитків

Збитки від сильних морозів, від яких потерпають США з початку січня, оцінюють в приблизно $5 млрд.

Про це повідомляє «РИА-Новости» з посиланням на компанію Planalytics, яка спеціалізується на оцінках впливу погоди на бізнес.

Протягом кількох днів центральні і східні штати США перебували під впливом фронту холодного повітря з Арктики. Морози торкнулися територій, на яких проживає більше 200 млн. чоловік. Серйозних пошкоджень інфраструктури відзначено не було, проте з негодою пов'язують загибель щонайменше 21 людини.

П'ятимільярдну збитки є порівняно невисокими. За оцінками Planalytics, тижнева хвиля холодів у 2010 році обійшлася в $25-30 млрд. Також експерти не вважають , що холоди можуть привести до уповільнення зростання 17-трильйонної економіки США. Економісти вважають, що збитки великі, оскільки відкладений попит у роздрібній торгівлі та сфері послуг, і вдасться їх компенсувати тільки в разі поліпшення погодних умов.

Тим часом температура у США поступово повертається до норми. За оцінками Національної метеорологічної служби США, практично на всій території країни найближчим часом очікується істотне потепління.