Ставицькому вже не потрібний реверс газу з Європи

Україна має намір імпортувати природний газ лише з Росії і не буде здійснювати імпорт у реверсному режимі з Європи, бо ціна російського газу нижча

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає УНІАН.

"Поки що ми виходимо щодо закупівлі газу, виходячи з міркувань, де ціна краща. Поки російський газ (купуватимемо - УНІАН), тому що він дешевший на сьогоднішній день", - сказав Ставицький.

Нагадаємо, Україна і Росія підписала "московські угоди"  в рамках яких було досягнуто домовленість, що Росія знизить ціну газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів із 400 доларів за тисячу кубометрів (середньорічна ціна на російський газ у 2013 році).

Водночас, міністр Ставицький зазначав, що Україна до кінця 2013 року має намір підписати договір щодо реверсних поставок газу зі Словаччини, оскільки питання диверсифікації поставок палива до країни залишається актуальним, незважаючи на досягнуті домовленості з Російською Федерацією про знижку на газ, що імпортується з РФ.

Також, сьогодні Ставицький заявив журналістам, що НАК " Нафтогаз України " і ВАТ " Газпром" підписали доповнення до українсько-російського газового контракту, визначивши ціну на газ для України в розмірі $ 268,5 за 1 тис куб м на I квартал поточного року.