Влада США підраховує збитки від діяльності Сноудена: викрадено 1,7 млн. секретних документів

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден викрав близько 1,7 мільйона файлів, які мають відношення до розвідувальних операцій збройних сил США

Про це йшлося під час закритої доповіді Пентагону, пише «РИА-Новости».

Деякі дані журналістам повідомили два американські конгресмени: республіканець Майк Роджерс, який очолює комітет палати представників з розвідки, і демократ Датч Рупперсбергер.

За їх словами, велика частина викрадених файлів має відношення до поточних операціях американської армії, військово-морських і військово-повітряних сил США. Вони відзначили, що публікація деяких з цих документів вже завдав шкоди розвідувальної діяльності США.

Нагадаємо, колишній працівник Агентства національної безпеки США в червні передав провідним ЗМІ ряд секретних документів, які стосувалися прослуховування та стеження американських спецслужб за лідерами та громадянами різних країн. Після цього Сноудена звинуватили у шпигунстві і оголосили в розшук. Тимчасовий притулок він отримав у Росії. 

Також у ЗМІ з'являлась інформація про те, що Сноуден звернувся до влади Бразилії з проханням надати йому політичний притулок. Проте в цьому проханні йому було відмовлено.