Забужко про Медведчука: Кожен колядує, як вміє

Письменниця Оксана Забужко каже, що не знала про судовий позов Віктора Медведчука до неї та вимогу виплатити політикові 25 копійок за образи до того, як журналісти їй про це повідомили

Про цей йдеться у повідомленні відомої письменниці на її персональній сторінці у "Фейсбуці".

"Для журналістів: спасибі всім за повідомлення, що на 2-й день Різдва Медведчук, виявляється, "виграв у мене 25 копійок через суд" (с), про який я й не здогадувалася)). Очевидно, це він так колядує (хто як уміє!)). Всім добрим людям веселих свят!" – написала Забужко.

Як відомо, у четвер "Український вибір" заявляв, що суд зобов'язав Оксану Забужко відшкодувати Віктору Медведчуку "моральну шкоду" за брехню та образи.

Відповідне рішення 8 січня 2014 року ухвалив Печерський районний суд міста Києва.

Позов керівник громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук подав 9 грудня минулого року.

Як уточнює прес-служба "Української вибору", Медведчук подав до суду за "поширення недостовірної, образливої й відверто брехливої інформації: в інтерв'ю "Радіо Свобода" письменниця звинуватила Віктора Медведчука в причетності до провокацій проти Євромайдану 30 листопада – 1 грудня".

За словами команди Медведчука, "враховуючи моральну незначність відповідачки й сумнівність її інтелектуальної адекватності, суму компенсації Віктор Медведчук призначив усього в 25 копійок".