Луценко зі струсом мозку залишається у лікарні

Лідер "Третьої української республіки" Юрій Луценко станом досі перебуває у реанімації після побиття «Беркутом» у ніч на суботу

Про це на брифінгу повідомила його дружина, народний депутат Ірина Луценко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу "Третьої української республіки".

«Наразі він знаходиться в реанімації. Лікарі попросили не турбувати його, дозволили лише мені відвідувати його», - зазначила вона.

За її словами, на даний час Луценку надається уся необхідна медична допомога.

Аби уникнути будь-яких провокацій щодо стану здоров’я потерпілого, Ірина Луценко продемонструвала медичні документи із клініки «Борис», де чітко вказано діагноз.

«Струс головного мозку, забійна рана правої лобної ділянки, набряк м'яких тканин правої надбрівної та лівої лобної ділянок. Стан хворого станом на ранок 11.01.2013 - середнього ступеню важкості», - зачитала вона діагноз лікарів.

«Юрій втратив координацію, але може розмовляти. Кістки черепу не проломлені і не задіта мозкова рідина, тобто його стан - стабільний, хоча поки він знаходиться в реанімації», - уточнила дружина екс-міністра.

На питання щодо терміну перебування Луценка у клініці, дружина відповіла, що зараз це важко прогнозувати, оскільки у нього струс мозку і закрита черепно-мозкова травма. Подальше перебування Юрія Луценка у клініці залежатиме від ходу одужання.

Вона також повідомила, що до Луценка приходили слідчі з прокуратури, щоб взяти свідчення, проте лікарі забороняють будь-кому спілкуватися з ним, окрім неї. 

У свою чергу адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін повідомив, що за фактом завдання тілесних ушкоджень екс-міністру було відкрито кримінальне провадження за ініціативи прокуратури.

Нагадаємо, вчора після оголошення вироку "васильківським терористам", люди пікетували Києво-Святошинський суд, за що були побиті "беркутівцями". Пізніше активісти Автомайдану заблокували автобуси із "Беркутом", вимагаючи від них зняти маски й показати посвідчення. Внаслідок протистояння Юрій Луценко був травмований