Британця оштрафували майже на $1000 за п'яне водіння іграшкового авто

Жителя британського міста Сток-он-Трент оштрафували на 500 фунтів (близько $820) і на рік позбавили водійських прав за водіння іграшкового фургона в нетверезому вигляді

Поліція зупинила 43-річного слюсаря на ім'я Ріо Бердмор по дорозі з пабу ввечері в п'ятницю. Чоловік їхав додому на саморобному електричному автомобілі, здатному розвивати швидкість не більше десяти кілометрів на годину. Відстань від пабу до його будинку складає близько п'ятисот метрів, передає Lenta.ru з посиланням на газету The Daily Mail.

Співробітники поліції встановили, що кількість випитого Бердмором алкоголю майже втричі перевищувала допустиму для водіння норму: чоловік випив чотири порції спиртного, а також дві пінти пива.

Сам Бердмор пізніше заявив, що не знав, що порушує правила, і довго не міг повірити в те, що відбувається, думаючи, що поліцейські жартують. У суді він визнав свою провину, проте назвав вирок «досить суворим».

Бердмор розповів, що побудував зменшену копію синьо-білого мікроавтобуса Volkswagen, обладнаного електродвигуном від скутера, для свого 16-річного сина, який захоплюється автомобілями. На роботу над машиною у слюсаря пішло сім місяців і близько 1200 фунтів (майже $2000). Пізніше він використовував автомобіль в благодійних цілях, дозволяючи фотографуватися в ньому за благодійний внесок. У день події Бердмор перевів 40 фунтів, зібраних таким чином, до фонду допомоги хворим на рак.