Адвокат: Є беззаперечні докази того, що "беркутівці" побили Луценка

Адвокат лідера "Третьої Української республіки" Юрія Луценка Ігор Фоменко заявляє про наявність незаперечних фактів побиття його підзахисного саме співробітниками спецпідрозділу "Беркут"

"Є незаперечні факти, що він отримав тілесні ушкодження від співробітників "Беркуту", - сказав Фоменко на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна"

За його словами, політик офіційно передав свою заяву прокуратурі, в якій просить не карати за його побиття рядових співробітників "Беркуту", а притягнути до відповідальності виключно керівництво.

Крім цього адвокат заявив, що медична довідка про те, що Луценко під час подій 10 січня був у стані алкогольного сп'яніння сфальсифікована, а можливий запах спирту міг бути викликаний препаратом "Гівалекс", який Луценко приймав тривалий час.

Нагадаємо, Юрій Луценко зазнав серйозних травм під час протистояння між бійцями "Беркуту" та протестувальниками під стінами Святошинського РВВС. За фактом перевищення повноважень правоохоронцями відкрито кримінальне провадження. 

Сьогодні у рамках розслідування справи про перевищення повноважень щодо застосування сили працівниками міліції під Святошинським РУ ГУМВС України в Києві 10-11 січня Юрію Луценку було надано статус потерпілого.