Білоруський театр готує мюзикл про Уго Чавеса

Білорусько-венесуельський мюзикл "Пам'яті Уго Чавеса" стане першою постановкою іспанською мовою на сцені музичного театру в Мінську

Білоруський державний академічний музичний театр спільно з представниками Венесуели готує мюзикл, присвячений померлому в березні 2013 року президенту Венесуели Уго Чавесу, пише агенство Мінськ-Новини.

Керівником білорусько-венесуельського проекту став Херардо Естрада - перший секретар посольства Венесуели в Білорусі і координатор Латиноамеринакського культурного центру імені Симона Болівара в Мінську.

Естрада, який є композитором та аранжувальником, стане автором музики, а лібрето напишуть драматурги з Венесуели. Мюзикл стане першою постановкою іспанською мовою на сцені білоруского музичного театру. Білорусь у проекті представлятимуть режисер, солісти та балет.

За словами директора театру Александра Петровича, керівництво проекту планує показати мюзикл у Мінську і Каракасі вже влітку цього року. Він також наголосив, що з Естрадою в театру склались творчі й ділові відносини, оскільки восени минулого року венесуелець виступив у ролі диригента окрестру музичного театру під час балету "Лускунчик".

Як відомо, президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримував тісні зв'язки з Венесуелою, неодноразово називаючи президента країни Уго Чавеса своїм другом.