Британця позбавили прав за водіння іграшкового авто в нетверезому стані

Житель британського міста Сток-он-Трент був оштрафований на 500 фунтів (близько $820) і на рік позбавлений водійських прав за водіння іграшкового фургона в нетверезому стані

Поліція зупинила 43-річного слюсаря Ріо Бердмор по дорозі з пабу ввечері в п'ятницю. Чоловік їхав додому на саморобному електричному автомобілі, здатному розвивати швидкість не більше 10 км. на годину. Відстань від пабу до його будинку складає близько 500м., пише Lenta.ru.

Співробітники поліції встановили, що кількість випитого Бердмором алкоголю майже втричі перевищувала допустиму для водіння норму: чоловік випив чотири порції спиртного, а також дві пінти пива.

Сам Бердмор пізніше заявив, що не знав, що порушує правила, і довго не міг повірити в те, що відбувається, думаючи, що поліцейські жартують. У суді він визнав свою провину, проте назвав вирок «досить суворим».

Бердмор розповів, що побудував зменшену копію синьо-білого мікроавтобуса Volkswagen, оснащеного електродвигуном від скутера, для свого 16-річного сина, який захоплюється автомобілями. На роботу над машиною у слюсаря пішло сім місяців і близько 1200 фунтів (близько $2000).

Як виявилось, він використовував автомобіль в благодійних цілях, дозволяючи фотографуватися в ньому за благодійний внесок. У день події Бердмор перевів 40 фунтів, зібраних таким чином, до фонду допомоги хворим на рак.