Чорновіл у тиску на УГКЦ побачив руку Москви

Тарас Чорновіл, колишній народний депутат, у погрозах Мінкульта УГКЦ за "релігійну діяльність" на Майдані звинуватив Росію

Про це він заявив в інтерв'ю Еспресо.TV.  За словами Чорновіла, таким чином Росія намагається підкорити Україну і тиск на греко-католицьку церкву є частиною "великого плану".

"Насправді в Москві чудово розуміють, що без Галичини підкорити Україну не вдасться і тому робляться спроби тику на греко-католицьку церкву, яка на цій території України має величезний вплив", - наголошує Чорновіл.

Колишній народний депутат також звертає увагу на те, що лист, який отримала УГКЦ церква від Мінкульта був підписаний Тимофієм Коханом, першим заступником міністра культури. «Цей документ датований саме тим числом, коли Кохан був на похоронах батька і він фізично не міг бути присутнім на роботі. Тобто цей факт говорить про те, що документ підганявся під потрібну дату і не є політичною волею Мінкульта», - каже Чорновіл. 

Також колишній народний депутат прогнозує більш жорсткі дії, направлені проти УГКЦ. За його словами, у першу чергу вони будуть стосуватися священнослужителів. "Швидше за все, для цього будуть задіяні загони тітушок, будуть проводитися дискредитаційні дії та напади", - прогнозує Чорновіл. 

Нагадаємо, що сьогодні  Блаженніший Патріарх Святослав Шевчук, голова УГКЦ, заявив про те, що церква отримала листа від Міністерства культури, в якому йдеться про те, що  діяльність церкви можуть визнати незаконною через релігійний намет на Майдані.