Експерт: Тиск на УГКЦ може роздраконити навіть не греко-католиків

Пресинг влади щодо Греко-католицької церкви є недалекоглядною спробою послабити потенціал опору

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив експерт-міжнародник Олександр Сушко. 

«Це чітко свідчить про те, що, по-перше, влада шукає всіх можливих способів, щоб послабити потенціал опору. Молитви є засобом мобілізації певної частини мітингувальників. По-друге, — це неймовірна недалекоглядність влади, такий тиск може викликати обурення навіть у тих, хто не є грекокатоликом. Такі речі якими взагалі не можна гратися», - зазначив експерт.

За словами Сушка, «влада розраховує, що каталізація протесту їй зараз не загрожує. Вважають, що якщо вони роздраконять когось ще на заході (грекокатоликів) - це нічого не змінить». 

«Їм головне підтримувати розкол в суспільстві. Вони не роблять ставку на них, тому що базовий електорат на сході та півдні це не зачепить», - зазначив він.

Нагадаємо, Мінкульт погрожує заборонити УГКЦ за богослужіння на Майдані. Про це заявив предстоятель УГКЦ Святослав на прес-конференції. Він розповів, що УГКЦ отримала від Мінкульту лист з попередженням, а фактично, погрозами. 

У відповідь на це Яценюк заявив, що вимагає відставки першого заступника міністра культури Тимофія Кохана та його шефа міністра культури Леоніда Новохатька.