Гарань: Міліція вже залякує євромайданівців, погрожуючи вбивствами

Заяви представників міліції про те, що під час протистояння між протестувальниками та «Беркутом» під Святошинським РВВС правоохоронці мали право застосовували табельну зброю, оприлюднюються з метою залякування активістів

Таку думку висловив в ефірі Еспресо.TV політолог Олексій Гарань.

Як зазначив політолог, міліція вдається до провокацій, до побиття перед райвідділами міліції, щоб залякати активістів.

Також Гарань висловив своє обурення вчорашніми діями міліції, зокрема під час форуму Євромайданів у Харкові та автопробігу до Межигір’я.

«Вчора з’явилися взагалі вражаючі кадри – два відео, на одному з яких показали, як підполковник міліції в Харкові сховав ніж, який залишив один з «тітушок». Замість того, щоб його затримати, провокатору дали втекти та ще й ножа віддали. А друге відео – це коли показали шеренгу «Беркуту», який стояв у Межигір’ї, з зашитими погонами, через що взагалі неможливо визначити, кого вони представляють. Це пряме порушення закону про міліцію», - сказав політолог.

Він також зазначив, що таким порушенням з боку міліції потрібно надавати гласності, щоб люди бачили, міліція замість того щоб захищати людей від бандитів, допомагає їм. 

Нагадаємо, вчора народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов заявив, що міліція мала повне право стріляти у протестувальників, оскільки ті перешкоджали конвою при виконанні.