Луценка таки визнали потерпілим

У рамках розслідування справи про перевищення повноважень щодо застосування сили працівниками міліції під Святошинським РУ ГУМВС України в Києві 10-11 січня Юрію Луценку надано статус потерпілого

Про це на брифінгу заявив адвокат політика Ігор Фомін, повідомляє прес-служба "Третьої Української республіки".

За його словами, політик сам виявив бажання дати пояснення і лікарі дозволили йому це зробити. "Лученко виклав факти, свою позицію та подав письмову заяву до прокуратури Києва», - зазначив адвокат.

«Юрій Віталійович вважає, що винними у ситуації, що склалася, є не рядові працівники «Беркуту», а керівництво МВС, яке залишило їх напризволяще наодинці з людьми. Луценко вважає, що «беркутівці» опинилися в заручниках ситуації, коли керівництво МВС спочатку послало їх у гарячу точку, а потім – фактично відмовилося він них», - пояснив Ігор Фомін.

Коментуючи інформацію з приводу того, що Луценка побили після «образи» полковника міліції», адвокат зауважив: «Безвідповідальна поведінка керівництва «Беркуту», яке відмовилося шукати компроміс, що дозволив би запобігти конфліктові, спричинила емоційну реакцію Юрія Луценка. Однак будь-яка поведінка і будь-які слова не є підставою для застосування спецзасобів та сили».

Ігор Фомін також вважає, що у справі про події 10-11 січня під Святошинським райвідділом міліції має бути кілька потерпілих, а не лише Юрій Луценко.