Майдан заявляє про можливість розгону на зло США і оголошує мобілізацію

На 15 січня Майдан оголошує мобілізацію у зв’язку із загрозою силового розгону

Про це заявив комендант Майдану Андрій Парубій під час брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву, повідомляє прес-центр штабу.

За його словами, Штаб має інформацію, що на 16 січня влада запланувала силовий розгін Майдану нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами. У зв’язку з цим Штаб оголошує мобілізацію на 15 січня.

«Ми просимо всіх небайдужих, які раніше були задіяні в загонах самооборони, повернутися до Києва. Також запрошуємо нових добровольців, щоб не допустити провокацій на Майдані. Всіх запрошуємо в Київ, щоб спільно зупинити будь-яку спробу влади розігнати Майдан», - заявив Парубій.

За його словами, як і передбачали в Штабі, з цього тижня влада почала нову хвилю провокацій проти Майдану. Так, зранку понеділка, 13 січня, на дальню барикаду в районі КМДА підійшло кілька сот людей, в тому числі близько 50 - спортивної статури, і намагалися спровокувати бійку. Силами самооборони Майдану бійки не було допущено, конфлікт локалізований.

«У нас є інформація, що подібні провокації Партія регіонів буде влаштовувати кожного дня, щоб довести конфлікт до такого рівня, щоб у силовиків з’явився привід втрутитися в ситуацію і розігнати Майдан», - розповів комендант.

«Я попереджаю громадянина Януковича і громадянина Захарченка: ми зумієм зупинити всі провокації», - заявив Парубій.

Нагадаємо, 15 січня 2014 року у Сенаті США відбудуться слухання щодо України.