Олесь Доній назвав керівників Мінкульту ідіотами

Народний депутат Олександр Доній називає погрози УГКЦ з боку Міністерства культури ідіотизмом

Про це депутат написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«У кожного з нас може бути різне ставлення до віри, релігії і церкви (я, наприклад, досить чітко розрізняю три вищеозначені поняття, і по-різному до них ставлюсь). Але додуматися до погроз з боку "Міністерства безкультур'я" (ну не Міністерством же культури його після цього називати!) церкві за богослужіння на Майдані, інакше як ІДІОТИЗМОМ, назвати не можу! Перепрошую у всіх працівників Мінкульту. Безперечно, до тисяч людей, які працюють в цій царині і в самому міністерстві, цей вислів не стосується. Але люди, які готували цей дурацький текст, люди, які його підписували, і найголовніше - люди, які давали вказівку це робити, повинні знати - вони вчинили як ІДІОТИ! Вибачте, але іншого, виваженішого слова у цій ситуації слова підібрати не можу...» - написав Доній. 

Нагадаємо, сьогодні предстоятель УГКЦ Святослав заявив, що УГКЦ отримала від Мінкульту лист з попередженням про заборону церкви через богослужіння на Майдані.  

У відповідь на це Яценюк заявив, що вимагає відставки першого заступника міністра культури Тимофія Кохана та його шефа міністра культури Леоніда Новохатька.