Регіонал Лук'янов впевнений що додаткових 2,3 млрд. грн. Захарченку замало

Ефективність роботи міліції - гостра проблема, і її рішення пов'язане з грошима, переконаний екс-перший заступник голови бюджетного комітету, регіонал Владислав Лук'янов

Про це він заявив в інтерв'ю "Економічній правді". 

Відповідаючи на запитання, чи ставив колись бюджетний комітет під сумнів видатки на утримання МВС, Генпрокуратири чи Кабміну в умовах недофінансування шкіл та лікарень, Лук'янов заявив: "Можна скоротити видатки на МВС і стане ще гірше".

На уточнююче питання, чи правильно сьогодні в умовах горстрого дефіциту виділяти додаткові кошти правоохоронцям, нардеп запропонував проаналізувати, скільки літрів бензину припадає на одну міліцейську машину, і можна побачити обсяг недофінансування силових структур. 

"Якщо ви не будете цьогоо робити, вони якось проживуть рік та зведуть кінці з кінцями. Але от суспільству від цього краще не буде. Щоб попередити корупцію на низовому рівні, треба підвищити зарплати силовикам і виділити гроші на матеріальне зебазпечення, аби вони від підприємців не вимагали підключити, для прикладу, інтернет. По-хорошому, уряд повинен це забезпечити", - зазначив Лук'янов. 

Як повідомляло ЕспресоTV, у проекті бюджету-2014 фінансування МВС пропонується збільшити на 2,3 млрд. грн., порівняно з минулим роком - до 18,3 млрд. грн.