Тарасюк: Група українських дипломатів готується оголосити солідарність з Майданом

Група дипломатів України готується заявити публічно про свою незгоду з владою та підтримати Євромайдан

Про це розповів в ефірі Еспресо.TV народний депутат та неодноразовий глава МЗС Борис Тарасюк.

«Ситуація в МЗС є досить складною, є група українських дипломатів, які виношують ідею виголошення своєї солідарності з Євромайданом. Коли таке станеться, невідомо, але така ідея є. Українські дипломати завжди демонстрували патріотизм, що відповідає принципам, виголошеним патріархом української дипломатії Удовенком. Дипломати почуваються некомфортно, їм доводиться працювати в умовах, які суперечать їхнім переконанням», - сказав дипломат.

Тарасюк також нагадав, що в 2004 році дипломати все ж насмілились заявити публічно про свою незгоду з діями влади.

«В 2004 році саме українські дипломати, більше 500 працівників центрального апарату та закордонних установ, підписались під декларацією, в якій підтримали народ і демократію. Мужній акт громадянської позиції, висловлений дипломатами. Дипломатія має досвід незгоди з владою», - сказав він.

Також Тарасюк зазначив, що український посол під час слухання Сенату США стосовно ситуації в Україні захищатиме позиції влади, оскільки дорожить своєю кар’єрою.

«Я не заздрю українському послу в США, який представлятиме позицію влади. В нього зараз є два варіанти - або заявити  про свою незгоду з діями влади публічно, або пересилити себе, заховати свою громадянську позицію, і висловлювати позицію влади, яка є аморальною і несправедливою», - зазначив Тарасюк.