У Захарченка доводять іноземцям, що Луценко сам себе побив

Під Києво-Святошинським судом правоохоронці діяли законно і стримано, а Юрія Луценка не чіпали взагалі

Про це під час зустрічі з іноземними дипломатами заявив заступник Міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, повідомляє прес-служба МВС.

«Іноземним дипломатам були продемонстровані відеоматеріали з місця подій біля будівель суду та міліції, а також надані необхідні коментарі», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, Ратушняк також «ознайомив послів іноземних держав з окремими положеннями закону України «Про міліцію». Відповідно до вимог ряду статей цього закону, працівники міліції мають право застосовувати спеціальні засоби і навіть зброю для захисту себе від нападу, а також для припинення порушень громадського порядку. Зокрема, стаття 15 Закону регламентує застосування працівниками міліції табельної вогнепальної зброї, проте правоохоронці діяли стримано».

Іноземним дипломатам були продемонстровані відеоматеріали з місця подій біля суду та районного управління міліції, а також надані необхідні коментарі. «Зокрема, в частині щодо побиття екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на основі відео було зроблено висновок, що під час спілкування із працівниками міліції та безпосередньо після нього тілесних ушкоджень правоохоронці йому не спричиняли», - йдеться в повідомленні.