Церемонія вручення "Золотого глобуса" побила 10-річний рекорд кількості телевізійних глядачів

Церемонія вручення премії «Золотий глобус», що відбулася увечері 12 січня, зібрала найбільшу телеаудиторію за останні десять років

Про це свідчать дані компанії Nielsen, оприлюднені в понеділок, 13 січня, передає Lenta.ru.

За підрахунками Nielsen, за врученням премії стежили 20,9 мільйона телеглядачів. Минулорічна церемонія вручення «Золотого глобуса» залучила до телеекранів лише 19,7 мільйона чоловік. За останні роки більший інтерес у телеглядачів викликали лише церемонія вручення цієї премії в 2004 році , коли основним претендентом на нагороди була заключна частина трилогії «Володар кілець». Тоді за врученням «Золотого глобуса» стежили 26,8 мільйона глядачів.

Аналітики пов'язують успіх у телеглядачів «Золотого глобуса -2014» з вибором популярних комедійних актрис Тіни Фей і Емі Полер на роль ведучих церемонії. Вже відомо, що Фей і Полер запрошені вести « Золотий глобус » і в 2015 році.

На церемонії вручення премії «Золотий глобус» головні нагороди завоювали фільми «12 років рабства» і «Афера по-американськи». «12 років рабства» був названий кращим драматичним фільмом, а «Афера по-американськи» стала кращою комедією.