Друг Табачника каже, що з УГКЦ його підставив заступник

Новохатько повідомив, що не бачив листа щодо можливості закриття УГКЦ, оскільки був за кордоном

Міністр культури Леодін Новохатько стверджує, що його відомство не тисне на Українську греко-католицьку церкву і не розглядає питання про її закриття через богослужіння на Євромайдані, повідомляють Українські Новини.

За його словами, він ще не ознайомлений з листом свого заступника Тимофія Кохана, в якому Мінкульт вказує на недопустимість проведення богослужінь в наметі на Майдані Незалежності, а також попереджає про можливість припинення діяльності УГКЦ.

Новохатько повідомив,що після свого Дня народження 11 січня досі перебуває за кордоном, і детально не ознайомлений з перебігом подій в Україні.

"Перше - ні про яку спробу закриття УГКЦ в листі (Мінкультури) мова не йде і не може йти взагалі. Друге - закриття будь-якої церкви в Україні в сучасних умовах... ну це повний абурд", - заявив Новохатько.

При цьому він  підкреслив, що сам лист Мінкульту не містить жодних вимог до УГКЦ, а лише цитує українське законодавство. Міністр попросив уважніше перечитати текст листа, а також звернувся до представників ЗМІ ставитись до висвітлення цього питання більш делакатно.

На думку Новохатька, зараз в Україні немає конфліктів у релігійній сфері, на відміну від Росії або Великобританії.

Стосовно розміщення намету УГКЦ на Євромайдані міністр культури вважає, що церква повинна була просто повідомити про це Київську місьдержадміністрацію.

Як повідомлялося, в понеділок, 13 січня, Блаженніший Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук заявив, що УГКЦ отримала листа від Міністерства культури, в якому йдеться про те, що  Мінкульт може відібрати в церкви ряд культових споруд. За словами Патріарха, така позиція Мінкульту пов’язана з підтримкою греко-католицькою церквою Євромайдану.